
Zelišča / stran 2

Osvežilno spomladansko razstrupljanje z regratom in divjim drobnjakom
Pomlad je tu, narava vas vabi na sprehode po gozdu, ki niso le osvežitev za pljuča, ampak tudi za dušo. V podrasti in ob travnikih najdemo zdravilne divje rastline, kot sta čemaž in divji drobnjak, ki popestrita kulinarične dobrote.

Domači jägermeister za zdravje po kapljicah
Jägermeister je priljubljen, sladek in grenak napitek, ki ga pijemo kot aperitiv ali digestiv. Vsebuje zdravilna zelišča in začimbe, zato je zdravilen. Zakaj pa ga ne bi pripravili kar iz domačih zelišč? Tak bo najslajši.

Zanimive sorte bazilike
Kraljica vrta je bazilika, moje navdušenje nad njo je še večje zaradi raznolikosti sort, ki omogočajo ustvarjanje kulinaričnih mojstrovin s presenetljivimi okusi, kot so poprast, dimljen, vanilija, janež in borove iglice.