MasterChef: Žigov popoln japonski cheesecake
Se spomnite, kako krasno je uspelo Žigi speči japonski cheesecake? Če priprava mika tudi vas, boste nemara veseli recepta ...

Japonski cheesecake ne sodi med preproste sladice, pa vendar je Žigi brez predznanja uspelo speči kot oblaček puhast kolač, ki ga je Bine celo označil za veliko perfekcijo.
Je ob spremljanju oddaje tudi vas zamikalo, da bi se preizkusili v peki japonskega cheesecaka? Izvolite, v nadaljevanju vas čaka MasterChefov recept ...

Za pripravo boste potrebovali naslednje sestavine:
- 500 g kremnega sira
- 236 g rumenjakov
- 140 g kristalnega sladkorja
- 120 g masla
- 200 ml mleka
- 1 žlica limoninega soka
- 4 žličk naribane limonine lupinice
- 110 g moke
- 49 g koruznega škroba
- žlička soli
- 528 g beljakov
- 0,5 žličke vinskega kamna
- 139 g kristalnega sladkorja
POP TV
Žigov popoln japonski cheesecake
Postopek priprave po korakih
1. korak: Najprej pečico segrejte na 200 °C; izberite program: gretje zgoraj / spodaj. Izberite okrogel pekač velikosti 28 cm. Da bi se izognili prijemanju testa, uporabite maslo in peki papir.
2. korak: Pripravite vodno kopel in nad njo gladko razmešajte kremni sir. Med mešanjem postopoma dodajajte rumenjake. Zmesi dodajte 140 g sladkorja in ponovno dobro premešajte.
3. korak: Mleko in maslo segrejte, da se maslo razpusti. Ohladite do mlačnega in vmešajte v zmes sirnega namaza in rumenjakov. Dodajte še sol, limonin sok in lupinico ter premešajte. Maso na vodni kopeli segrevajte do 50°C, nato jo odstavite in vanjo presejte škrob in moko. Sedaj rahlo premešajte, da boste dobili gladko zmes brez grudic.
4. korak: Beljake v mešalniku rahlo stepite in jim dodajte vinski kamen. Zatem jih na visoki hitrosti stepajte in postopoma dodajte 140 g sladkorja. Beljake stepite vse do mehkih vrhov.

5. korak: V sirno zmes postopoma in na rahlo vmešajte 2/3 beljakovega snega. Nato dobljeno maso vlijte k preostanku beljakov (1/3) in vse skupaj zelo nežno premešajte.
6. korak: Maso vlijte v pekač, na to pa ga nežno potolčite, da se znebite zračnih mehurčkov.
7. korak: Cheesecake pecite v vodni kopeli, ki mora segati do polovice pekača, na 200 °C 15 minut, nato temperaturo zmanjšajte na 140 °C in pecite dodatnih 80 minut.
Opomba: Pečice med peko ne odpirajte!
8. korak: Ko je peka končana, kolača še ne jemljite iz pečice. Slednjo ugasnite, cheesecake pa še pol ure pustite v zaprti pečici.
9. Sedaj odstranite vodno kopel in cheesecake še dodatnih 30 minut hladite v pečici s priprtimi vrati.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se