Za vrati prevzgojnega doma Radeče: kaj se zgodi z nasilnimi mladostniki?
Za zbledelim poslopjem še vedno tli upanje, da je mogoče mlade nesrečne duše osvoboditi okov preteklosti, čeprav jim je svet tam zunaj že davno obrnil hrbet.
Luka Pangos razkriva trike in recept za sodobno martinovo pojedino
Primorec Luka Pangos ob martinovem ne prisega na vino, temveč na okusne jedi. Z nami je delil svoje recept za nostalgične okuse v novi preobleki.
Dan prijaznosti: zgodba, ki vrača vero v dobro
Slovenska prostovoljka Kaja Rukav v Gambiji zbira sredstva za hudo bolnega mladeniča. Pomagajmo, da bo znova lahko živel brez bolečin.
Kučan in Türk: Glas razuma v času krvavih incidentov
V času družbene razklanosti sta Milan Kučan in Danilo Türk glas razuma.
Nevrotična gospodinja: kdo bo prvi?
Sredi noči nas je zbudil trušč na ulici, slišati je bilo, kot da nekdo prevrača smetnjake ali kaj takega.
Hormonsko ravnovesje: dejanski razlogi, zakaj se redite brez nadzora
Hormoni vplivajo na energijo, razpoloženje in telesno težo. Odkrijte 10 naravnih načinov, kako jih uravnovesiti in se vsak dan počutiti bolje.
11 znanstveno dokazanih koristi bučnih semen za vaše zdravje
Bučna semena so majhna, a izjemno hranljiva. Tudi znanost potrjuje, da redno uživanje prinaša številne koristi za telo in zdravje.
Količina urina pove več o zdravju kot količina popite vode
Zagotovo ste že opazili, da če kakšen dan pijete premalo, tudi naslednji dan čutite posledice in se kljub prespani noči počutite izčrpani, razdražljivi in nezbrani.
Tomaž Mihelič: "Ni mi bilo jasno, zakaj so se spravili name."
Tomaž Mihelič je moški, ki razmišlja z glavo in s srcem, tudi zelo kritično, ki rad pomaga in spodbuja ljudi, ki si ne znajo pomagati sami.
Bralni užitki: Pisatelj, ki nas uči gledati globlje
Kaj se skriva pod površino, nam skuša Miha Šalehar skozi različna okna prikazati že desetletja.
Notranja ločitev: Ko se razhajamo znotraj zveze, ne da bi se zares razšli
Včasih se odnos ne konča naenkrat. Ne razidemo se z besedami, temveč s tišino, z odmiki in neizrečenimi stvarmi. Počasi in pogosto celo nezavedno.
Pečeno zelje iz pečice - preprosto, poceni in božansko
Če mislite, da je zelje dolgočasno, vas bo ta recept prepričal v nasprotno.
To tradicionalno jed za martinovo postrežejo v Istri
Kokošji žgvacet je istrska jed, ki navdušuje z bogatim okusom. Najboljši je, kadar ga pripravimo iz domače perutnine ter postrežemo s fuži, polento ali njoki.
Ko praznuje vino
Vino je pomemben del naše kulture, zato ga tudi praznujemo in spoštujemo. Prvi praznik je zagotovo trgatev, takoj za njo pa je martinovo.