Zdravo praznično sladkanje
Piškoti brez glutena

Zaradi vse več preobčutljivosti za gluten narašča zanimanje tudi za drobno pecivo brez glutena. Zlasti za praznike, ko so mize bogato obložene s sladkimi dobrotami, si želimo speči piškote, ki so obenem iz čim bolj naravnih in zdravih sestavin. Med prazniki se lahko sladkate tudi z božičnimi medenjaki iz koruzne moke, s trikotniki iz riževe in rožičeve moke, z zvezdicami z mandlji, s piškoti iz ajdove moke in z mletimi lešniki in podobno. Če jih boste zavili v darilno škatlo, bodo nedvomno lepo in slastno darilo v božično-novoletnih dneh.
Božični medenjaki iz koruzne moke
Medenjaki ne vsebujejo glutena.
Sestavine: 400 g koruzne moke, 100 g koruznega škroba, 150 g kokosovega sladkorja, 100 g medu, 2 jajci, 2 žlici olja, 1 žlica sode bikarbone, 1 žlica mešanice začimb za medenjake (cimet, klinčki, janež, ingver in podobno), ščepec soli, voda po potrebi
Zgnetemo čvrsto testo, čez noč ga postavimo v hladilnik, da začimbe razvijejo svoje arome. Pred uporabo testo znova pregnetemo in ga med dvema plastema papirja za peko razvaljamo tri milimetre debelo. Z modelčki iz razvaljanega testa izrežemo različne praznične oblike, na primer zvezde repatice, zvončke, smrečice in podobno. Previdno jih prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih v ogreti pečici osem minut pri 175 stopinjah. Ohlajene piškotke po želji okrasimo s sladkornim ledom različnih barv in z raznobarvnimi posipi.
Več v Zarji št.51, 20.12.2016
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se