Valentinov romantični večer

Ni ga bolj romantičnega od kozarca penine! Pri izbiri penečega vina ne bo težav: več slovenskih vinarjev se je z vso zagnanostjo lotilo njihove pridelave in rezultati so res fantastični. Slovenske penine so čudovite in upam, da si boste tu in tam privoščili kakšen kozarček v dobri družbi. Toda kaj ponuditi ob kozarcu penine? Nekaj okusnega, posebnega, rahlo slavnostnega ter hitro in preprosto pripravljenega. Losos je čudovit, a je nekako izpeta zgodba. Kaviar je kliše. Po aferah z mesom in salmonelo pa je večino minila želja po tatarskem bifteku, ki je počasi spet prihajal v modo. Sama že nekaj let zbiram čim bolj okusne in preproste recepte, kaj ponuditi ob kozarčku penine. Z vami tokrat delim nekaj svojih najljubših in preizkušenih. Naj vam pridejo prav, saj so lahko tudi hitra rešitev za pripravo romantičnega večera!
Zvitki z sušenimi paradižniki
Narejeno, kot bi mignil.
Sestavine: že pripravljeno in zvaljano listnato testo, 6 žlic skute, 6 žlic suhih paradižnikov v olju, 1 skodelica naribanega parmezana.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Paradižnike in skuto v sekljalniku zmešamo v gladko pasto. Začinimo po okusu z malce limone in popra. Razgrnemo testo, namažemo ga z zmesjo skute in paradižnika in potresemo z naribanim parmezanom. Zvijemo ga v zvitek od strani do sredine in ponovimo še na drugi strani. Previdno ga razrežemo na kose, debele dober centimeter do dva centimetra, in jih zložimo na papir za peko. Pečemo jih v pečici 10–15 minut. Postrežemo tople.
Več v Zarji št. 7, 14.2.2017
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
