© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Nina Gazibara obožuje testenine s sirom in pistacijami


Lara Jelen
26. 5. 2023, 11.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Le kdo ne mara testenin s sirom. Nina Gazibara jih obožuje, vanje pa za piko na i zelo rada vmeša še malo sesekljanih pistacij.

naj recept.jpg
edit: Jana.si
Recept Nine Gazibara

Sestavine za 2 osebi

200–250 g peresnikov

košček masla in malo olja

pribl. 2 dcl tekoče sladke smetane

od 6 do 8 lističev sira ali 4 koščki trikotnega sira (lahko tudi drugega topljivega sira po želji)

kos 3 x 3 cm montagnole ali gorgonzole sira (na koščke)

od 2 do 3 žlice naribanega parmezana (ali več, po želji)

100 g oluščenih pistacij, zmletih ali na drobno sesekljanih

malo muškatnega oreščka, poper, sol po potrebi

naj recept1 Shutterstock.jpg
Shutterstock
Testenine s sirom in pistacijami

Priprava

1. Medtem ko se v loncu posebej kuhajo peresniki, v večji ponvi segrejemo košček masla in 1 žlico olivnega olja, dodamo dobro polovico smetane, muškatni orešček, poper, sir ter pistacije. Na majhnem ognju mešamo in dodajamo preostalo smetano in od 2 do 3 žlice vode od testenin do željene gostote. Omako poskusimo in šele na koncu dosolimo po potrebi.

2. Omaka ne sme biti preveč tekoča, a tudi ne pregosta. Odcejene testenine dodamo v ponev in premešamo, da se okusi prepojijo. Nina Gazibara po vrhu potrese še eno žlico rdečega popra, ki je blagega, sladkastega okusa.

3. Pripravimo krožnike in jemo!

nasl_Jana_21.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.