Nina Gazibara obožuje testenine s sirom in pistacijami
Le kdo ne mara testenin s sirom. Nina Gazibara jih obožuje, vanje pa za piko na i zelo rada vmeša še malo sesekljanih pistacij.

Sestavine za 2 osebi
200–250 g peresnikov
košček masla in malo olja
pribl. 2 dcl tekoče sladke smetane
od 6 do 8 lističev sira ali 4 koščki trikotnega sira (lahko tudi drugega topljivega sira po želji)
kos 3 x 3 cm montagnole ali gorgonzole sira (na koščke)
od 2 do 3 žlice naribanega parmezana (ali več, po želji)
100 g oluščenih pistacij, zmletih ali na drobno sesekljanih
malo muškatnega oreščka, poper, sol po potrebi

Priprava
1. Medtem ko se v loncu posebej kuhajo peresniki, v večji ponvi segrejemo košček masla in 1 žlico olivnega olja, dodamo dobro polovico smetane, muškatni orešček, poper, sir ter pistacije. Na majhnem ognju mešamo in dodajamo preostalo smetano in od 2 do 3 žlice vode od testenin do željene gostote. Omako poskusimo in šele na koncu dosolimo po potrebi.
2. Omaka ne sme biti preveč tekoča, a tudi ne pregosta. Odcejene testenine dodamo v ponev in premešamo, da se okusi prepojijo. Nina Gazibara po vrhu potrese še eno žlico rdečega popra, ki je blagega, sladkastega okusa.
3. Pripravimo krožnike in jemo!

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se