Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Teletina s tunino (vitello tonnato)


Jana
19. 7. 2010, 10.06
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Osvežilna poletna marinada.

Teletina s tunino (vitello tonnato)

Za 4 osebe


Priprava: 20 minut
Mariniranje: 10 ur
Kuhanje: 1 ura

Sestavine: 400 g teletine (oreh) * 1 majhen por * 1 korenček * 1 majhna čebula * 150 ml belega vina * 1 lovorov list* sol * 100 g tunine (iz konzerve) * 2 sardelna fileja v olju * 1 rumenjak * 2 žlici kaper * sok pol limone * 1 žlica belega vinskega kisa * 150 ml olivnega olja * poper.

Priprava: Meso oplaknemo in popivnamo do suhega. Por očistimo, oplaknemo in narežemo na pramene. Korenček ostrgamo, umijemo in narežemo na kolesca. Čebulo olupimo in sesekljamo. Zmešamo vino, zelenjavo, čebulo in lovorov list, da dobimo marinado. V marinado položimo meso in ga pustimo 10 ur. Potem preložimo meso v kozico, zalijemo ga z marinado in dodamo toliko vode, da je pokrito. Pristavimo, da voda zavre, solimo in kuhamo na šibkem ognju 1 uro. Odcejeno tunino, odcejena sardelna fileja, rumenjak, 1 žlico kaper, limonin sok in kis sesekljamo v mešalniku. Med mešanjem prilivamo olje po kapljah, da dobimo gladko, kremasto omako. Solimo in popramo. Kuhano meso narežemo na rezine, prelijemo ga z omako, potresemo s kaprami in obložimo z rezinami limone. Zraven se prilega popečen kruh.
Nasvet: Meso najlaže in najenakomerneje mariniramo, če ga damo z marinado v plastično vrečko, to pa tesno zapremo, položimo v skledo in postavimo v hladilnik. Kos mesa je enakomerno obdan z marinado in ga ni treba obračati ali polivati.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.