Spomladanska zelena solata
Kot nalašč za velikonočno mizo.

Sestavine: 2 v trdo kuhani jajci + 2 glavici spomladanske zelene solate + 2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka + pol žlice gorčice (najbolje polnozrnate) + sol (najbolje solni cvet) + poper (sveže mlet) + 1 dl kakovostnega olivnega olja + 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja + 1 žlica sesekljane mlade čebule ali pora.
Priprava: Solati očistimo, odstranimo slabe liste in razrežemo na štiri dele ter umijemo pod tekočo hladno vodo. Otresemo jih in položimo na papirnato brisačo, da se odcedijo.
Zmešamo gorčico z limoninim sokom, dodamo pol žličke soli in nekaj popra. Dodamo olivno olje in nato počasi vmešamo še sesekljano čebulico ter peteršilj. V trdo kuhana jajca olupimo, jih naribamo v polivko in narahlo zamešamo – polivka mora biti gosta, a tekoča. Po potrebi izboljšamo okus, dodamo olje, sol ali poper.
Po dve četrtinki solate zložimo na krožnik ter ju prelijemo s polivko. Takoj ponudimo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se