© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svoboda bo predlagala posvetovalni referendum o članstvu v Natu

Po današnji odločitvi DZ, ki je večinsko podprl posvetovalni referendum o dvigu obrambnih izdatkov, v Gibanju Svoboda napovedujejo predlog posvetovalnega referenduma o članstvu Slovenije v Natu, saj da je to pravo vprašanje, na katerega morajo dobiti odgovor državljanov. Predlog bodo vložili prihodnji teden, so napovedali.

Spomladanska zelena solata


Jana
22. 4. 2011, 14.36
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kot nalašč za velikonočno mizo.

Spomladanska zelena solata

Sestavine: 2 v trdo kuhani jajci + 2 glavici spomladanske zelene solate + 2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka + pol žlice gorčice (najbolje polnozrnate) + sol (najbolje solni cvet) + poper (sveže mlet) + 1 dl kakovostnega olivnega olja + 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja + 1 žlica sesekljane mlade čebule ali pora.
Priprava: Solati očistimo, odstranimo slabe liste in razrežemo na štiri dele ter umijemo pod tekočo hladno vodo. Otresemo jih in položimo na papirnato brisačo, da se odcedijo.
Zmešamo gorčico z limoninim sokom, dodamo pol žličke soli in nekaj popra. Dodamo olivno olje in nato počasi vmešamo še sesekljano čebulico ter peteršilj. V trdo kuhana jajca olupimo, jih naribamo v polivko in narahlo zamešamo – polivka mora biti gosta, a tekoča. Po potrebi izboljšamo okus, dodamo olje, sol  ali poper.
Po dve četrtinki solate zložimo na krožnik ter ju prelijemo s polivko. Takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.