Špinačna juha z jogurtom
Osvežujoče lahka jed za tople dni. Lahko jo ponudimo z na maslu opraženimi kruhovimi kockicami ali z naribanim parmezanom.

Priprava in kuhanje: 30 minut
Sestavine: 500 g sveže špinače (ali 300 g globoko zamrznjene) * 1 čebula * 3 žlice olivnega olja * 120 g riža * 600 g jogurta * 3 stroki česna * sol * poper.
Priprava: Špinačo očistimo, umijemo, odcedimo in na grobo sesekljamo z ostrim nožem. (Zamrznjeno špinačo odtalimo na cedilu in nato sesekljamo.) V ponvi segrejemo olje in med mešanjem pražimo na drobno sesekljano čebulo na šibkem ognju 3 minute, da postekleni. Dodamo špinačo in riž, premešamo in zalijemo z 1 litrom vode. Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj in kuhamo juho približno 20 minut, da se riž zmehča. Medtem damo jogurt v skledo, dodamo strte česnove stroke, sol in poper. Dobro premešamo. Ko je riž zmehčan, juho odstavimo. Z metlico za stepanje ji primešamo jogurt. Juha potem ne sme več zavreti, saj bi se jogurt sicer sesiril.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se