Špageti z jurčki
Gobova omaka je še okusnejša, če ji primešamo sesekljane sveže dišavne zeli, lahko peteršilj lahko pa tudi sveže osmukane in sesekljane lističe timijana.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 20 minut
Sestavine: 1 čebula * 2 stroka česna * 500 g jurčkov (ali gojenih šampinjonov, ki jim dodamo nekaj suhih jurčkov) * 3 žlice olivnega olja * sol * poper * muškatov orešček * 1 dl sladke smetane * 400 g špagetov * 100 g naribanega parmezana.
Priprava: Olupimo čebulo in jo na drobno sesekljamo, prav tako česen. Gobe očistimo in narežemo na lističe. (Če uporabimo šampinjone v kombinaciji s suhimi jurčki, suhe jurčke namočimo v malo mlačne vode, da se napnejo.) V ponvi segrejemo maslo in popražimo čebulo, da je steklasta. Primešamo česen in gobe ter med mešanjem pražimo toliko časa, da povre tekočina, ki jo izpustijo gobe. (Šampinjonom sedaj dodamo iztisnjene in sesekljane suhe jurčke, premešamo, zalijemo z vodo od namakanja gob in pustimo, da tudi ta povre.) Solimo, popramo in začinimo z muškatovim oreščkom. Prilijemo smetano, segrejemo in shranimo na toplem. V kozici vrele osoljene vode skuhamo špagete, da so še čvrsti pod zobmi (približno 10 minut oziroma toliko, kot piše v priloženih navodilih za pripravo). Ko so kuhani, jih odcedimo in pomešamo z gobovo omako. Po želji še nekoliko pogrejemo. Posipamo s parmezanom in ponudimo.
Nasvet: Namesto špagetov lahko vzamemo tudi široke rezance.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se