Sočni kolač s hruškami

Za 8 oseb
Priprava: 15 minut
Pečenje: 45 minut
Sestavine:200 g moke * 30 g jedilnega škroba (in 1,5 žlice posebej) * 1,5 žličke pecilnega praška * 150 g sladkorja * 3 jajca * 1 skodelica (200 g) sirčka maskarpone * 2,5 žlici rastlinskega olja * ščepec soli * 2 hruški.
Priprava:Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Z maslom namastimo tortni model s premerom 24 cm. Hruški olupimo in očistimo peščišč. Eno hruško narežemo na kockice, drugo na tanke krhlje. V skledi penasto umešamo jajca in sladkor. Dodamo maskarpone in gladko razmešamo. V drugi skledi pomešamo moko, pecilni prašek, jedilni škrob in sol. Presejemo na umešamo jajčno zmes in nežno premešamo s kuhalnico. Dodamo olje in premešamo. Dodamo na kockice narezano hruško, premešamo in naložimo zmes v pripravljeni model. Na vrh zložimo rezine hruške. Potresemo z 2 žlicama sladkorja in postavimo v pečico. Kolač pečemo od 45 do 60 minut, najboljši je mlačen.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se