© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribji file v foliji


Jana
8. 4. 2011, 10.25
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izjemen okus ribjega fileja.

Ribji file v foliji

Za 2 osebi


Priprava: 15 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 2 kosa alu folije (30 x 30 cm) * 2 žlici olivnega olja * 6 rezin limone (bio) * 4 vejice bazilike * ščepec pehtranovih listkov * 4 vejice peteršilja * 2 ribja fileja (po 180 g) * 100 g češnjevih paradižnikov * 100 g majhnih šampinjonov.

Priprava: Kosa alu folije damo drugega poleg drugega na delovno površino in ju namastimo s po 1 žlico olivnega olja. Na vsak kos folije zložimo 3 limonine rezine, 2 vejici bazilike,  2 vejici peteršilja in malo pehtrana. Na zelišča položimo ribji file, nanj pa očiščene, narezane gobice in češnjeve paradižnike. Folijo zložimo in zapremo, da dobimo dva zavitka, ki ju nato položimo v pekač in damo v ogreto pečico. Pri  200 stopinjah pečemo fileja od 18 do 20 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.