Ribezova torta s snežno kapo
Poletne sladice vabijo!

Za model s premerom 26 cm
Priprava: 40 minut
Hlajenje: 30 minut
Pečenje: 35 minut
Sestavine: 250 g moke * 125 g masla * 80 g sladkorja * 1 jajce * 500 g ribeza * 6 beljakov * 200 g sladkorja v prahu * 250 g mletih mandljev * maslo za model.
Priprava: Moko, sladkor, jajce in koščke mrzlega masla sesekljamo z velikim nožem, nato pa na hitro zgnetemo v testo. Testo oblikujemo v ploščat hlebček, zavijemo v folijo in damo za 30 minut počivat v hladilnik. Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Namastimo model za peko pit. Ribez oplaknemo, osušimo na krpi in osmukamo jagode z vejic. Na pomokani delovni površini (še bolje pa na kosu papirja za peko) razvaljamo testo v krog, ki je nekoliko večji od modela. S testom obložimo dno in rob modela. Testo na dnu gosto prepikamo z vilicami, da se med peko ne dviga. Model s testom postavimo za 15 minut v vročo pečico, nato ga vzamemo iz pečice, temperaturo pa znižamo na 120 stopinj. Na pečeno testo v modelu porazdelimo ribezove jagode. Iz beljakov stepemo trd sneg in vanj vtepemo sladkor v prahu, da dobimo gosto, čvrsto sladko peno. Primerno trda je takrat, ko v njej ostane vidna zareza, ki jo naredimo z nožem. Snegu primešamo mandlje in ga nato namažemo na plast ribezovih jagod. Model postavimo v pečico in pečemo torto od 15 do 20 minut, da se snežna kapa zlato rumeno zapeče.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se