Recept na preizkušnji: Veganski ribezov sladoled
V aktualni reviji Pomagaj si sam nam je Ksenija Lea Ronai, beograjska konceptualna umetnica in lastnica veganske restavracije Zdravo ljubavi iz Beograda, zaupala recept za veganski sladoled.

Če nimate zares odličnega mešalnika, ki je sposoben v kašo zmleti tudi suhe sestavine, potem se tega recepta ne lotite. Moj mešalnik, ki dela s hitrostjo 28.000 vrtljajev/min in ima moč motorja 1.200 W, te naloge ni zmogel opraviti. V zmes sem nazadnje namesto 0,5 dcl tople vode dodala 1,5 dcl vode, vendar tudi to ni zadoščalo, da bi zmes postala homogena. Če bi dodala več vode, pa bi namesto sladoleda nastal sladoledni napitek.
Sladoled je tako ostal še malce grudičast, banane so se lepo razpustile, za razliko od datljev. V sladoledu so ostale tudi ribezove pečke. Če izvzamem strukturo, je bil sladoled okusen. Ravno prav sladek in osvežilen, primeren za poletno vročino.
Sestavine
· 200 gramov zamrznjene banane
· 200 gramov zamrznjenega ribeza
· 1 čajna žlička datljeve paste ali 4 sveži datlji
Priprava
Sestavine zmiksajte s pol decilitra tople vode. Sladoled lahko okrasite še s svežim ribezom.
NAMIG
Če nimate zmogljivega mešalnika, je smotrno ribez nadomestiti s katerim drugim sadjem, denimo malinami.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se