Recept na preizkušnji: Polnjeni lignji na žaru z drobtinami in kaprami
Ne samo s sirom in šunko, tudi polnjeni s sirom in sušenimi paradižniki so imenitni. Čisto po zadnji modi pa sem jih nazadnje naredila z drobtinami, kaprami, parmezanom in belim vinom. Malo me je skrbelo, saj prisegam na klasiko, a sem na to pozabila že ob prvem grižljaju. Priporočam.

Sestavine
500 g lignjev (večji so, lažje in hitreje jih boste polnili)
oljčno olje
½ čebule
šopek sveže sesekljanega peteršilja
3 stroki česna
90 g drobtin
35 g parmezana
1 žlica kaper
80 ml belega vina
Priprava
1. V ponvi na oljčnem olju na hitro popražimo sesekljano čebulo, česen, peteršilj in sesekljane lovke lignjev (1 minuta, največ 2).
2. V skledi pripravimo nadev za lignje. Zmešamo krušne drobtine, sesekljane kapre, pražene lovke in čebulo, parmezan, belo vino in eno žlico oljčnega olja. Ko se sestavine dobro premešajo, s tem nadevom napolnimo očiščene lignje. Da med peko ne bo uhajal iz lignjev, vsakega posebej pri vrhu zapremo z zobotrebcem in na rahlo prepikamo s čistim zobotrebcem, da med pečenjem ne bodo pokali. Preden jih postavimo na žar, jih na rahlo pokapljamo z oljčnim oljem.
3. Skrivnost okusnih lignjev je dovolj vroč žar, da jih lahko na hitro popečemo, saj sicer radi postanejo gumijasti. Idealno je, če lahko žar segrejemo na 300 stopinj Celzija. Še pred tem rešetko naoljimo, da se lignji ne bodo prijemali. Pečemo jih 2–3 minute na vsaki strani.
4. Postrežemo s krhlji limone, lahko tudi z mladim pečenim krompirčkom in solato ali s kuhanim krompirjem z blitvo. Ni pa nujno, saj so že sami dovolj nasitni.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se