© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Preprosti in slastno zapečeni narastki


K.K.
25. 11. 2015, 08.22
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če si že vnaprej pripravimo sestavine, nato pa jih tik pred obrokom samo še pomešamo, damo v model in zapečemo v pečici, priprava narastkov sploh ni zamudna.

k_mesni_z_buco.jpg
SHUTTERSTOCK
Mesni narastek z bučo

Mesni narastek z bučo

Za 3 osebe

Priprava: 1 ura

Pečenje: 45 minut

Sestavine: 1 čebula * 1 strok česna * 4 suhi datlji * 1 žlica olja * 350 g mešanega mletega mesa * 2 žlički paradižnikove mezge * sol * poper * za noževo konico mletega cimeta * 350 g očiščene buče hokaido * 2 žlici staljenega masla * pol šopka peteršilja * 100 g kisle smetane.

Priprava: Čebulo, česen in datlje na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in prepražimo mleto meso, da svetlo porjavi. Dodamo čebulo in česen, premešamo ter pražimo 2 minuti. Primešamo paradižnikovo mezgo in na hitro še malo prepražimo. Prilijemo 2,5 dl vode in dodamo sesekljane datlje. Pustimo, da zavre. Solimo, popramo in začinimo s cimetom. Bučo očistimo – semenje in vlaknasti del odstranimo z žlico. Nato bučo z lupino vred naribamo. Solimo in popramo. Primešamo tudi 1 žlico staljenega masla. Model za narastke namastimo z 1 žlico masla. V model damo mleto meso, na vrh pa naribano in začinjeno bučo. Postavimo v vročo pečico in pečemo pri 200 stopinjah v spodnji tretjini pečice 45 minut (ventilacijska pečica ni primerna). Pečeni narastek potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo s kislo smetano.



© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.