Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Praženi riž z dišavnicami


Jana
11. 5. 2011, 14.59
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Peteršilj ali bazilika iz navadnega riža naredita nekaj posebnega!

Praženi riž z dišavnicami

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 25 minut

Sestavine: 200 g riža basmati * 8 dl bistre zelenjavne juhe (iz kocke) * 2 žlici masla * 8 vejic peteršilja * poper.

Priprava: Riž pražimo na srednje močnem ognju v posodi brez maščobe, da zlato porjavi. Medtem pristavimo juho, da zavre. Riž zalijemo s toliko juhe, da je komaj pokrit. V posodi brez pokrova ga kuhamo na srednje močnem ognju, dokler se ne zmehča, med kuhanjem pa postopoma in med mešanjem prilivamo preostalo vročo juho. Riž je kuhan v približno 25 minutah. Peteršilj osmukamo, listke na drobno sesekljamo. Na kuhani riž damo peteršilj in koščke masla. Popramo. Prerahljamo in premešamo z vilicami ter ponudimo.

Nasvet: Namesto peteršilja lahko vzamemo tudi kako drugo dišavnico, zelo okusen je na primer tudi riž z baziliko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.