Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Popečena cvetača s šunko


Jana
22. 2. 2010, 10.43
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izbor zimske zelenjave ni ravno velik, zato pa so nam tiste vrtnine, ki so na voljo, toliko ljubše.

Popečena cvetača s šunko

Za 4 osebe


Priprava: 25 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 1 cvetača (1 kg) * 150 g kuhane šunke v eni debeli rezini * 2 jajci * 4 žlice naribanega sira * 2 žlici drobtin * 1 žlica masla * sol * poper.

Priprava: Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetke. Dobro umijemo in damo v posodo z vrelo soljeno vodo. Kuhamo 20 minut in pazimo, da cvetače ne razkuhamo. Dobro odcedimo. Jajci skuhamo v trdo. Olupimo in ločimo rumenjaka od beljakov. Beljaka drobno sesekljamo, rumenjaka pa pretlačimo z vilicami. V skledi pomešamo jajci in odcejeno cvetačo. V kozici razpustimo maslo in na njem prepražimo 2 žlici drobtin. Odstavimo. Z drobtinami prelijemo cvetačo. Potresemo z na kockice narezano šunko in s 4 žlicami naribanega sira. Previdno premešamo, po okusu tudi solimo in popramo. Namastimo model za narastke, vanj damo pripravljeno cvetačo. Na vrh posadimo kosme masla. Model postavimo za 20 minut v pečico, ogreto na 180 stopinj. Popečeno cvetačo ponudimo s svežo solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.