Popečena cvetača s šunko
Izbor zimske zelenjave ni ravno velik, zato pa so nam tiste vrtnine, ki so na voljo, toliko ljubše.

Za 4 osebe
Priprava: 25 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 1 cvetača (1 kg) * 150 g kuhane šunke v eni debeli rezini * 2 jajci * 4 žlice naribanega sira * 2 žlici drobtin * 1 žlica masla * sol * poper.
Priprava: Cvetačo očistimo in razdelimo na cvetke. Dobro umijemo in damo v posodo z vrelo soljeno vodo. Kuhamo 20 minut in pazimo, da cvetače ne razkuhamo. Dobro odcedimo. Jajci skuhamo v trdo. Olupimo in ločimo rumenjaka od beljakov. Beljaka drobno sesekljamo, rumenjaka pa pretlačimo z vilicami. V skledi pomešamo jajci in odcejeno cvetačo. V kozici razpustimo maslo in na njem prepražimo 2 žlici drobtin. Odstavimo. Z drobtinami prelijemo cvetačo. Potresemo z na kockice narezano šunko in s 4 žlicami naribanega sira. Previdno premešamo, po okusu tudi solimo in popramo. Namastimo model za narastke, vanj damo pripravljeno cvetačo. Na vrh posadimo kosme masla. Model postavimo za 20 minut v pečico, ogreto na 180 stopinj. Popečeno cvetačo ponudimo s svežo solato.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se