© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Piščanec na sedem načinov


Katja Kmet
20. 10. 2015, 01.48
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jeseni pripravljamo piščančje meso (predvsem file ali krače) s sezonsko zelenjavo, z začimbami ali pa ga na hitro in skoraj brez maščobe zlato ocvremo v pečici.

k_piscancji_golez.jpg

Piščanec,  ocvrt v pečici – z manj olja

Za 2 osebi

Priprava: 20 minut

Pečenje: 20 minut

Sestavine: 400 g piščančjega prsnega fileja * sol * poper * mleta sladka paprika * 30 g masla * 2 žlici olja *30 g moke * 30 g drobtin * 2 jajci * 2 žlici mleka.

Priprava: Piščančje meso narežemo na 4 cm velike kose. Začinimo s soljo, poprom in z mleto sladko papriko. Na srednji rešetki pečice, vklopljene na 220 stopinj (ventilacijska pečica ni primerna), segrejemo pekač. V kozici razpustimo in nekoliko segrejemo maslo in olje. V en globok krožnik damo moko, v drugega drobtine. V tretjem globokem krožniku stepemo jajci in mleko. Koščke piščančjega mesa povaljamo najprej v moki, nato v jajcu, nazadnje pa v drobtinah. Vroč pekač previdno (da se ne opečemo) prekrijemo s papirjem za peko. Na papir porazdelimo polovico masla in olja. Na namaščen papir damo koščke piščanca. Pokapljamo jih s preostankom mešanice masla in olja. Piščanca pečemo v pečici pri 220 stopinjah 15 minut. Po sedmih minutah kose obrnemo. Piščančje kose odcedimo na papirnatem prtiču. Ponudimo jih s krompirčkom, solato in paradižnikovim kečapom.

Ostale recepte najdete v reviji Zarja št. 18, 20.10. 2015


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.