Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančji file z arašidi


Katja Kmet
12. 12. 2013, 22.48
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jedi, ki jih pripravljamo z mletimi ali sesekljanimi jedrci, niso samo okusne, temveč zaradi sestavin v jedrcih tudi zelo zdrave.

Piščančji file z arašidi

Za 2 osebi

Priprava: 20 minut

Pečenje: 15 minut 

Sestavine: 350 g špinačnih listov * 30 g ingverja * pol rdeče paprike * 50 g soljenih olupljenih arašidov * 2 piščančja prsna fileja (po 125 g) * 2 žlici olja * 2 žlički sojine omake.

Priprava: Špinačo očistimo in umijemo. Ingver olupimo in narežemo na tanke pramene. Pol paprike očistimo in narežemo na tanke trakove. Na grobo sesekljamo arašide. Piščančja prsna fileja povaljamo v sesekljanih arašidih. V ponvi segrejemo 1 žlico olja in pečemo piščančja fileja na močnem ognju zna vsaki strani po 1 minuto. Preložimo ju na pekač, prekrit s papirjem za peko, postavimo v ogreto pečico in pečemo pri 190 stopinjah še od 12 do 14 minut. V ponvi za vok segrejemo 1 žlico olja. Dodamo odcejeno špinačo in jo popražimo, nato pa vzamemo iz ponve. V ponev damo papriko in ingver ter med mešanjem pražimo 1 minuto. Ponovno damo v ponev tudi špinačo in začinimo s sojino omako. Premešamo. Piščančja fileja narežemo na rezine in ponudimo s špinačo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.