Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pomarančni piškoti s čokolado


Katja Kmet
12. 12. 2013, 22.45
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Drobno pecivo je dobrota, s katero razvajamo družino ali goste. Ko ga zložimo v lično škatlo, pa je lahko tudi slastno darilo.

Pomarančni piškoti s čokolado

Za 60 piškotov

Priprava: 30 minut in 2 uri za hlajenje

Pečenje: 10 minut 

Sestavine: 125 g zmehčanega masla * 125 g rjavega sladkorja * 100 g naribane jedilne čokolade * 1 jajce * 1 bio pomaranča (lupina in sok) * za 2 noževi konici soli * za 2 noževi konici mletega čilija * 250 g moke; * za glazuro: 180 g sladkorja v prahu * 5 žlic pomarančnega soka * kandirana pomarančna lupinica za okrasitev.

Priprava: Zmehčano maslo in sladkor umešamo, da dobimo spenjeno zmes. Primešamo fino naribano čokolado. Jajce stepemo skupaj z naribano pomarančno lupinico, s soljo in čilijem. Dodamo masleni zmesi. Na vrh presejemo moko. Vse skupaj na hitro zmešamo, da dobimo gladko testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in postavimo za 2 uri na hladno. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Testo damo na rahlo pomokano delovno površino. Pokrijemo ga s kosom prozorne folije in ga preko folije razvaljamo v od 4 do 5 mm debelo ploščo. Folijo odstranimo, testo pa z modelčkom razrežemo v kroge poljubne velikosti. Piškote preložimo na pekač, prekrit s papirjem za peko, vmes pa pustimo razmik, ker se piškoti med pečenjem malo razlezejo. Recept zadostuje za 2 pekača piškotov. Piškote pečemo v ogreti pečici na srednji rešetki približno 10 minut. Pustimo, da se ohladijo na pekaču. Kandirano pomarančno lupinico sesekljamo ali narežemo na tanke trakove. Za glazuro zmešamo sladkor v prahu in od 4 do 5 žlic pomarančnega soka, da dobimo gosto tekočo zmes. Z njo namažemo ohlajene piškote, na še vlažno glazuro pa naložimo pomarančno lupinico.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.