Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pirini cmoki z mareličnim nadevom


Oglasno sporočilo
17. 10. 2017, 07.30
Posodobljeno
08:06
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Žitovi cmoki z mareličnim nadevom so odslej na voljo tudi iz stoodstotne pire! (OGLASNO SPOROČILO)

Z dodano skuto in mareličnim nadevom, v katerem se skrivajo pravi koščki sadja, so slastni poobedek, do katerega vas loči le petnajst minut.

Cmoki z vaniljevo omako in pinjolami

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 pirinih cmokov z mareličnim nadevom Žito
  • 5 decilitrov mleka
  • ½ vrečke praška za vaniljev puding
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • pest pinjol za posip
  • karamelna omaka ali med

Priprava:

  1. Zamrznjene marelične cmoke stresemo v vrelo, rahlo osoljeno vodo, premešamo in ob rahlem vrenju kuhamo 12–15 minut. Medtem pripravimo preprosto vaniljevo omako.
  2. Prašek za puding z metlico zmešamo z decilitrom mleka in sladkorjem. Preostalo mleko zavremo, odstavimo z ognja in primešamo raztopljen sladkan prašek za puding. Na šibkem ognju kuhamo še tri minute, da vaniljeva omaka dobi prijetno svilnato teksturo.
  3. Pinjole na hitro popražimo v suhi ponvici. Vaniljevo omako nalijemo v široke skodelice, v vsako vložimo dobro odcejen kuhan cmok ali dva, okrasimo z medom ali karamelno omako in posipamo s hrustljavimi pinjolami.

Pirini marelični cmoki v čokoladni omaki

8 pirinih cmokov z mareličnim nadevom Žito.

Sestavine za čokoladno omako:

  • 120 g sladke smetane
  • 100 g medu
  • 40 g sladkorja
  • 70 g temne čokolade (vsaj 70 % kakava)
  • 40 g kakava v prahu
  • ščep soli

Priprava:

  1. Zamrznjene marelične cmoke kuhamo v vreli osoljeni vodi, ob nežnem vretju, od 12 do 15 minut. Medtem pripravimo čokoladno omako.
  2. V nepregorno posodo stresemo na majhne koščke nadrobljeno čokolado, kakav in sol. V kozico z debelim dnom vlijemo smetano, med in sladkor ter postavimo na srednje močan ogenj. Ko zmes zavre, z njo prelijemo čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne stopi in nastane homogena zmes. Če ostane še kaj omake, jo shranimo v kozarcu za marmelado, v hladilniku.
  3. Cmoke s penovko poberemo iz vode in jih odcedimo. Lahko jih povaljamo v stopljeni čokoladi ali pa jih z njo prelijemo. Da bo vse skupaj še malce zahrustalo, lahko dodamo tudi kokosovo moko ali piškotne drobtine.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.