Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pesina juha s tortelini


Jana
18. 12. 2009, 01.07
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Božična tradicija na Poljskem predvideva kar dvanajst jedi, za vsakega apostola eno, božično večerjo pa vedno začne pesina juha s tortelini.

Pesina juha s tortelini

Za 4 osebe
Priprava: 40 minut
Kuhanje: 20 minut
1 porcija: 210 kcal/880 kJ + 6 g beljakovin + 7 g maščob + 27 g
ogljikovih hidratov

Sestavine: 100 g tortelinov s sirovim nadevom + sol + poper + majaron + 500 g predhodno kuhane rdeče pese (lahko vakuumsko pakirane) + 2 stroka česna + 2 čebuli + 1 žlica masla + 1,2 l zelenjavne juhe + 2 žlici vinskega kisa + 1 žlica kisle smetane.

Priprava: Torteline skuhamo po navodilih in jih odcedimo. Medtem narežemo 450 g rdeče pese  na kocke. Česen in čebulo na grobo nasekljamo in ju spražimo na maslu. Ko čebula postekleni, dodamo rdečo peso in nekaj minut dušimo. Prilijemo zelenjavno juho in kuhamo 10 minut.
Preostalo rdečo peso narežemo na liste in z modelčki izrežemo božične motive. Juho nato pretlačimo skozi sito ali s paličnim mešalnikom. Začinimo s soljo, poprom, majaronom in vinskim kisom. Torteline damo v juho in kuhamo do vretja, samo toliko, da se segrejejo. V juho zamešamo kislo smetano in božične motive iz  rdeče pese.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.