Perutninska solata s testeninami
Okusna in ravno prav pikantna.

Za 8 oseb
Priprava: 30 minut in 3 ure za mariniranje
Kuhanje: 15 minut
Sestavine: 3 piščančji prsni fileji * 60 ml limoninega soka * 1 česnov strok (strt) * 100 g na tanko narezanega pršuta * 1 solatna kumara * poper * 2 žlici olivnega olja * 200 g kuhanih testenin * 80 g na tanko narezanih posušenih paradižnikov * 70 g izkoščičenih črnih oliv * 110 g vloženih artičokinih srčkov * 50 g sveže naribanega parmezana; * za solatni preliv: 80 ml olivnega olja * 1 žlica belega vinskega kisa * poper * 1 žlička pikantne gorčice * 3 žličke koruzne moke * 170 ml sladke smetane * 20 g sveže, narezane bazilike.
Priprava: Piščančji file očistimo maščobe in ostankov kože. Sploščimo ga, damo v skledo. Prilijemo mešanico limoninega soka in strtega česna ter dobro premešamo, da je meso obdano z marinado. Skledo pokrijemo s plastično folijo in postavimo za najmanj 3 ure, še bolje pa čez noč v hladilnik. File med mariniranjem nekajkrat obrnemo. Pršut narežemo na tanke pramene. Kumaro po želji olupimo in nato podolžno prerežemo, očistimo jo semenja in jo prečno narežemo na tanke rezine. Piščančji file vzamemo iz marinade, popivnamo s papirnato brisačo in natremo s poprom. V ponvi segrejemo olje in pečemo piščančje meso z vsake strani toliko, da zlato porjavi in je prepečeno (približno od 4 do 5 minut z vsake strani). Odstavimo, počakamo, da se ohladi, nato narežemo na koščke. Pripravimo smetanov solatni preliv. V srednje veliki kozici zmešamo olje, kis, poper in gorčico. V skodelici gladko razmešamo koruzno moko in 80 ml vode. Prilijemo k sestavinam v kozici. Kozico pristavimo na štedilnik in med mešanjem kuhamo na srednje močnem ognju 2 minuti oziroma toliko časa, da omaka prevre in se zgosti. Dodamo sladko smetano, sesekljano baziliko in sol po okusu. Mešamo, da se sestavine pregrejejo. V skledi zmešamo kuhane testenine, koščke piščančjega mesa, narezano kumaro, pršut, posušene paradižnike, razpolovljene olive in razpolovljene artičokine srčke. Prelijemo s toplim smetanovim solatnim prelivom in rahlo premešamo. Solato pustimo, da se ohladi. Naložimo jo v kozarce ter okrasimo s tankimi rezinicami parmezana in z listi sveže bazilike.
Nasvet: Po želji obogatimo solato z različno svežo ali popečeno zelenjavo. Okusna je in ravno prav pikantna, ker je že naložena v kozarce, pa je lahko tudi del hladnega bifeja. Za spremembo in popestritev obložene mize lahko pripravimo tudi perutninsko solato, ki jo zmešamo iz narezanega pečenega piščančjega fileja, kuhanega riža in kockic svežega ananasa. Zabelimo s smetanovim solatnim prelivom in naložimo v izdolbene, prerezane polovice svežega ananasa.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se