Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Okusni sendviči


Jana
29. 7. 2009, 01.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če nimamo volje ali časa, da bi si kuhali ali privoščili obrok v restavraciji, je dobra rešitev sendvič. Pazimo le, da ne bo preslan in masten, sicer bomo utrujeni.

Okusni sendviči

              Z rakci

                Potrebujemo  lepinjo iz polbele moke, žlico in pol rakcev iz slanice, pol žlice majoneze, žličko kisle smetane, pol žličke svežega kopra, 2 lista radiča.


                 Lepinjo preprežemo in obložimo z  radičem, zrezanim na rezance. Rakce  pomešamo s smetano, majonezo in koprom (lahko vzamemo tudi drobnjak), dobro premešamo in  nadevamo v sendvič.

                Z avokadom

                Potrebujemo  polnozrnato žemljo,   pol avokada,  žličko pikantne gorčice, pol žličke limoninega soka, 2 rezini salame iz  piščančjih prsi in začimbe.


               Avokado olupimo, zmečkamo z vilicami,  dodamo gorčico in limonin sok, solimo in popramo, dobro premešamo ter namažemo prerezano žemljo. Obložimo s salamo, narezano na koščke.

                     S tunino

                      Potrebujemo polnozrnato štručko, majhen paradižnik, zeleno čebulico, žlico tunine v olju in začimbe.
                      Paradižnik zrežemo na majhne kocke, seme odstranimo. Primešamo na drobno zrezano čebulo in odcejeno tunino, poskusimo ter po potrebi solimo. Napolnimo sendvič, ki mu dodamo še list ali dve solate.

                       S sirom

                       Potrebujemo dva tanka kosa poljubnega kruha, 3 mlade špinačne liste, pol žlice sira s plemenito plesnijo, nekaj tankih kolobarjev rdeče čebule, 3 rezine pomaranče in žličko masla.
                        Kos kruha najprej premažemo s sirom, obložimo s čebulo in pomarančo, pokrijemo s špinačo in nazadnje še z drugim kosom kruha, namazanim z maslom.

                         S suhimi paradižniki

                         Potrebujemo polnozrnato štručko, 3 koščke suhega paradižnika, vloženega v olje, 2 rezini pršuta, pol kisle kumarice.
                          Štručko prerežemo in obložimo s paradižnikom ter pršutom, oboje naj bo zrezano  na tanke rezance, na koncu dodamo še sesekljano kumarico. 

                  


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.