Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Nova revija Pomagaj si sam vas že čaka!


R.Z.
5. 10. 2015, 11.36
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izšla je nova številka priljubljene posebne izdaje.

01_Pomagaj si sam-16_NASLOVNICA.jpg

Bi verjeli, da se nad Begunjami skriva močan energijski stroj, ki lahko morda celo zdravi? Kolega Dejan Ogrinec je tja gor peljal nikogar drugega kot kar vse štiri znamenite strokovnjake, ki so nedavno predavali v Cankarjevem domu o starodavnih skrivnostih: dr. Semirja Osmanagića, Michaela Tellingerja, Klausa Dono in Valerija Uvarova. Presenetljiv zapis o tem vas čaka v novi številki vaše priljubljene posebne izdaje, ki spet prinaša obilico receptov. Poskusite tudi vi pripraviti nebeško okusne presne slaščice, kavo, kakršne niste pili še nikoli v življenju, in – če tudi vi trpite za zoprno alergijo – okusne brezglutenske jedi.

Bili smo tudi na kmetiji, kjer zdravijo z alpakami, in presenečeni izvedeli, kakšna prihodnost je v dragocenem kobiljem mleku, ki so mu včasih rekli kar čudež medicine. Ko smo že ravno pri čudežih: tudi nas je zanimalo, koliko je resnice v tem, da sladki pelin lahko premaga raka, spoznali pa smo se tudi z gospodom, ki nam je razložil, kako si sam prideluje orme. Kaj? Orme, da, to so delci v sledeh ali mikrohranila, ki jih v današnji hrani ni več dovolj.

Svoje znanje, skrivnosti in podrobne recepte v tej številki radodarno delijo prehranska strokovnjakinja Marija Merljak (o zdravilnih oljih) ter zeliščarici Terezija Nikolič (o zvarkih iz  korenin, ki jih nabiramo jeseni) in Mirjam Grilc (ozimnica za zdravje).  Tu so še nezgrešljivi nasveti Mojce Klemenčič Sušnik o tradicionalnih znanjih, ki tonejo v pozabo, tokrat se bomo skupaj učili spet ceniti čebelji vosek.

In kajpak vse tisto, zaradi česar imate to revijo radi. Do branja  pa le še – topel pozdrav iz uredništva Pomagaj si sam!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.