Nori na brokoli
Spominja na pomanjšano zeleno drevo z bogato krošnjo. Prvi so ga gojili Perzijci in Kitajci, v Evropi pa so ga najprej posvojili Italijani. V Anglijo je prispel kot »italijanski špargelj«, sicer pa je prava zakladnica mikrohranil in zato zelo dobrodošel del naše prehrane. Govorimo o brokoliju, kajpak. Zamešajmo ga v testenine, iz njega pripravimo slastno juho ali pa z njim popestrimo lazanjo.

Testenine z brokolijem
Sestavine
400 g testenin
sol
1 brokoli
80 ml oljčnega olja
3 stroki česna
malo čilija
60 g parmezana
100 g rukole
sok 1/2 limone
Priprava
1. Testenine skuhamo v osoljeni vreli vodi. Brokoli očistimo, razdelimo na dele in na kratko skuhamo v slani vodi.
2. V ponvi na olju prepražimo sesekljan česen in dodamo čili. Dodamo brokoli in premešamo. Na hitro še malo popečemo. Po želji zalijemo z žlico ali dvema vode, v kateri smo skuhali testenine. Primešamo kuhane in odcejene testenine.
3. Po okusu začinimo in potresemo s parmezanom. Testenine postrežemo z rukolo, zmešano z oljčnim oljem in limoninim sokom.
NAMIG
Kdor želi malo več omake, lahko testeninam z brokolijem primeša žlico ali dve kisle smetane.
Še več slastnih receptov iz brokolija vas čaka v reviji Jana, št. 11., 12. marec, 2024.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
