Narastek iz cvetače
Dela ni veliko, užitek, ko postavimo na mizo hrustljavo zapečeno, slastno jed, pa združuje za mizo lačno družino ali goste.

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 30 minut
Sestavine:
1 cvetača (750 g)
sol
5 žlic masla
350 ml mleka
3 žlice moke
2 žlički masla
sveže mlet poper
nariban muškatni orešček
3 jajca
2 žlici sveže naribanega parmezana
maslo za pekač
Priprava:
Cvetačo očistimo, razrežemo in razdelimo na cvetke, te pa oplaknemo z vodo. Pristavimo pol litra vode s pol žličke soli. Ko voda zavre, stresemo vanjo cvetačo in kuhamo, da vre 5 minut. Dobro jo odcedimo na cedilu. V kozici razpustimo 2 žlički masla, dodamo cvetačo in jo med mešanjem rahlo popečemo. Prilijemo 1 dl mleka in kuhamo v pokriti kozici še 15 minut. Nato cvetačo delno pretlačimo. Pečico segrejemo na 190 stopinj. V drugi kozici razpustimo preostanek masla. Potresemo z moko in gladko razmešamo z metlico. Med nenehnim mešanjem prilijemo mleko in kuhamo na zmernem ognju, da se sestavine zgostijo v gladko bešamelno omako. Omako solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Vanjo zamešamo pretlačeno cvetačo. Primešamo tudi stepena jajca in parmezan. Z maslom namastimo model za narastke in vanj stresemo cvetačno zmes. Pokrijemo s kosom alu folije. Pekač damo na srednjo rešetko vroče pečice. Narastek pečemo pri 190 stopinjah 30 minut.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se