Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nagrajena kuharska mojstra sta se izučila v zaporu


Katja Melik
14. 10. 2023, 07.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Keith Corbin je večkrat nagrajeni kuharski mojster, ki ima svojo restavracijo Alta Adams. Kar ne bi bilo nič presenetljivega, če se kuharskih veščin ne bi izučil v zaporu.

svetilnik kuhar.jpg
revija Jana
Keith Corbin

Tam je prebil deset let, in kot pravi, je bila to prava šola: »Iz najbolj neokusnih sestavin smo skušali skuhati okusen obed.« Na jedilnem listu v restavraciji ima še vedno tudi »pito,« ki jo je naredil v zaporu iz dveh vrst čokoladnih prigrizkov. Podobno izkušnjo ima tudi kuharski mojster Michael Carter, lastnik picerije v New Yorku, katerega pica je bila razglašena za najboljšo v mestu. V zaporu je preživel 12 let, tudi vsi njegovi sodelavci v restavraciji so bivši zaporniki. »Kuhanje v zaporu te nauči ponižnosti v odnosu do hrane. Predvsem pa tudi iznajdljivosti in improvizacije,« je prepričan Carter.

Še več navdihujočih novičk iz rubrike Svetilnik vas čaka v reviji Jana,  št. 41, 10. oktober, 2023.

matjaž-javšnik
Mateja Jordovič Potočnik
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.