© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevane telečje prsi


Jana
22. 12. 2010, 12.58
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ideja za božično glavno jed.

Nadevane telečje prsi

Sestavine: 2 kg telečjih prsi z rebri vred + 6 dag svinjske masti; za nadev: žlička soli + 4 suhe bele žemlje + 1 srednje velika čebula + šopek peteršilja + svež ali posušen majaron + 2 jajci + 4 žlice sladke smetane ali 0,5 dl mleka; voda ali jušna osnova za zalivanje 
Priprava: Mesarja prosimo, naj iz mesa izloči rebra in pripravi odprtino za nadev. Rebra položimo v pekač. Meso od znotraj nasolimo. Na drobno nasekljamo čebulo in jo ocvremo na tretjini svinjske masti. Vmešamo peteršilj in vse skupaj prelijemo čez žemlje. Dodamo majaron, razžvrkljani jajci in smetano (ali mleko), posolimo ter kar z rokami zelo dobro zmešamo. Maso nadevamo v odprtino ter jo zašijemo z iglo in belim sukancem.
Telečje prsi položimo v pekač z rebri, polijemo s preostalo vročo svinjsko mastjo in pečemo na 180 stopinjah  dve uri. Ves čas skrbno zalivamo. Ob koncu pečenko vzamemo iz pečice, rebra odstranimo, pečico pa ugasnemo. Pečenko prestavimo v drug pekač in ga položimo na toplo. V pekač, kjer se je prej pekla pečenka, nalijemo vodo ali juho in na štedilniku zagrejemo.
Postrežemo z rižem ali pečenim krompirčkom ter kuhano zelenjavo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.