Morski aspik
Jana
8. 8. 2011, 14.58
Posodobljeno
Z okusom piranske soli.

Priprava: Brancina kuhamo v slani vodi z lovorovim listom in korenčkaom, 10 minut po tem, ko je vse skupaj zavrelo, brancina očistimo, korenčka narežemo, lovor pa pustimo za okras. Vodo, v kateri smo skuhali brancina, še dodatno kuhamo, da se okus okrepi.
Gambere očistimo, dodamo strt česen, posolimo, dodamo 2 žlici navadnega olja in premešamo z leseno žlico. Položimo jih v ogreto ponev, da se prepražijo, jih obrnemo, vse skupaj naj traja 3–4 minute, zalijemo z malvazijo – po lastni presoji. Pustimo, da se jed pokuha oziroma zgosti.
Brancinovo meso, gambere in korenje zložimo v posodo, dodamo malo omake od gamberov, lovor in peteršilj za okras, malo olivnega olja in poper ter zalijemo z brancinovim fondom.
Shranimo v hladilnik, kjer se bo vse skupaj strdilo. Serviramo lahko v posodi, v kateri smo jed ohladili, ali jed obrnemo na večji servirni krožnik. Lahko prelijemo z olivnim oljem in serviramo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se