Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Matevž z rožmarinom


Jana
28. 2. 2011, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nekoliko drugačna slovenska pustna jed.

Matevž z rožmarinom

Sestavine in priprava: za 4 osebe skuhamo 1/2 kg krompirja in posebej 1/2 kg fižola. Oboje zmešamo v mešalniku, da nastane enovita masa, kakor za pire. Na kocke narežemo 5 dag kraške slanine in jo pogrejemo na olivnem olju skupaj z rožmarinom in česnom, samó toliko, da česen zadiši. S tem zabelimo matevža.

 

Nasvet: Rožmarin ima eterična olja in kisline, ki izboljšujejo delovanje vseh notranjih organov, krepijo krvni obtok, pomirjajo telo in ga revitalizirajo po boleznih. Zaradi velikega učinka na telo rožmarina ne smejo uporabljati nosečnice!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.