Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha hokaido z riževimi rezanci


Jana
21. 12. 2009, 01.21
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ogreje vas v zimskih, tudi prazničnih dneh.

Juha hokaido z riževimi rezanci
Sestavine: 50 g zelja + malo kurkume + malo rdeče paprike + 1 hokaido buča + nekaj vode + nekaj sojinega mleka + ščepec muškatnega oreščka + 50 g tankih riževih rezancev (vermičeli) + ščep peteršilja + sol
Priprava:
Najprej prepražimo na tanko narezano zelje, da porjavi. Dodamo koščke narezane buče, vodo, muškatni orešček in rdečo papriko. Kuhamo 20 minut, da bučka razpade. Po potrebi dolivamo vodo. Dodamo tudi sojino mleko. Na koncu vse pretlačimo s paličnim mešalnikom, dodamo peteršilj in riževe rezance ter posolimo. Juha je primerna za jesenske dni.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.