Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jedi z ingverjem za večjo odpornost


K. K.
10. 2. 2016, 08.24
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ingver je starodavna eksotična začimba, ki pa jo vedno pogosteje srečujemo tudi v zdravi sodobni kuhinji.

k_piscancji_kari.jpg

Piščančji kari z ingverjem

Za 4 osebe

Priprava: 20 minut

Kuhanje: 25 minut

Sestavine: 3 žlice oljčnega olja * 1 majhna čebula * 2 stroka česna * 3 žlice karija v prahu * 1 žlička mletega cimeta * 1 žlička mlete sladke paprike * 1 lovorov list * pol žličke naribanega svežega ingverja * pol žličke sladkorja * sol * 2 kosa piščančjih prsi brez kože in kosti * 1 žlica paradižnikove mezge * 2 dl jogurta * 1,5 dl kokosovega mleka * sok pol limone * pol žličke kajenskega popra * koriander.

Priprava: V kozici segrejemo olje in počasi ter med mešanjem pražimo na drobno sesekljano čebulo, da svetlo porumeni. Dodamo strta stroka česna, primešamo kari, cimet, papriko, lovorov list, ingver, sladkor in sol. Med mešanjem pražimo 2 minuti. Dodamo na koščke narezano piščančje meso, paradižnikovo mezgo, prilijemo tudi jogurt in kokosovo mleko. Segrevamo, da tekočina zavre, nato zmanjšamo ogenj in kuhamo, da vse skupaj počasi vre od 20 do 25 minut. Odstranimo lovorov list ter primešamo limonin sok in kajenski poper. Kuhamo še 5 minut. Potresemo s svežim, sesekljanim koriandrom. Postrežemo s kruhom ali rižem.

Vse recepte za jedi z ingverjem poiščite v reviji Zarja št.6, 9.2. 2016


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.