
Jedi iz študentske kuhinje
Kuhalnik, lonec in nekaj osnovnih sestavin, ki jih premore vsaka študentska shramba: to je vse, kar potrebujemo za pripravo preprostih in ne predragih jedi.

Gosta zelenjavna mineštra
Za 4 osebe
Priprava: 2 minuti
Kuhanje: 10 minut
Sestavine:1 liter vroče zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove * 400 g paradižnikovih koščkov (konzerva) * 100 g tankih špagetov ali rezancev za juho * 350 g zamrznjene mešane zelenjave * 4 žlice omake pesto * kanec oljčnega olja * nariban parmezan.
Priprava:Pristavimo juho in paradižnikove koščke. Ko juha zavre, dodamo na kratke koščke nalomljene špagete ali jušne rezance. Kuhamo 6 minut, da so testenine kuhane. Ko so napol kuhane, damo v juho tudi zamrznjeno zelenjavo in skuhamo mineštro do konca (2 minuti). Razdelimo na krožnike, dodamo žličko ali dve omake pesto, pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo z naribanim parmezanom.
Nasvet:Juha je bolj nasitna, če vanjo narežemo kolesca hrenovke ali kuhane klobase.
Več v Zarji št. 43, 24.10. 2017
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
10 °C
Oblačno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
petek, 14. 3
Deževno
7-dnevni obeti