Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jedi iz študentske kuhinje


Katja Kmet
24. 10. 2017, 06.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Kuhalnik, lonec in nekaj osnovnih sestavin, ki jih premore vsaka študentska shramba: to je vse, kar potrebujemo za pripravo preprostih in ne predragih jedi.

Shutterstock

Gosta zelenjavna mineštra

Za 4 osebe

Priprava: 2 minuti

Kuhanje: 10 minut

Sestavine:1 liter vroče zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove * 400 g paradižnikovih koščkov (konzerva) * 100 g tankih špagetov ali rezancev za juho * 350 g zamrznjene mešane zelenjave * 4 žlice omake pesto * kanec oljčnega olja * nariban parmezan.

Priprava:Pristavimo juho in paradižnikove koščke. Ko juha zavre, dodamo na kratke koščke nalomljene špagete ali jušne rezance. Kuhamo 6 minut, da so testenine kuhane. Ko so napol kuhane, damo v juho tudi zamrznjeno zelenjavo in skuhamo mineštro do konca (2 minuti). Razdelimo na krožnike, dodamo žličko ali dve omake pesto, pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo z naribanim parmezanom.

Nasvet:Juha je bolj nasitna, če vanjo narežemo kolesca hrenovke ali kuhane klobase. 

Več v Zarji št. 43, 24.10. 2017


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.