© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jedi iz študentske kuhinje


Katja Kmet
24. 10. 2017, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kuhalnik, lonec in nekaj osnovnih sestavin, ki jih premore vsaka študentska shramba: to je vse, kar potrebujemo za pripravo preprostih in ne predragih jedi.

k gosta zelenjavna minestra.jpg
Shutterstock

Gosta zelenjavna mineštra

Za 4 osebe

Priprava: 2 minuti

Kuhanje: 10 minut

Sestavine:1 liter vroče zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove * 400 g paradižnikovih koščkov (konzerva) * 100 g tankih špagetov ali rezancev za juho * 350 g zamrznjene mešane zelenjave * 4 žlice omake pesto * kanec oljčnega olja * nariban parmezan.

Priprava:Pristavimo juho in paradižnikove koščke. Ko juha zavre, dodamo na kratke koščke nalomljene špagete ali jušne rezance. Kuhamo 6 minut, da so testenine kuhane. Ko so napol kuhane, damo v juho tudi zamrznjeno zelenjavo in skuhamo mineštro do konca (2 minuti). Razdelimo na krožnike, dodamo žličko ali dve omake pesto, pokapljamo z oljčnim oljem in postrežemo z naribanim parmezanom.

Nasvet:Juha je bolj nasitna, če vanjo narežemo kolesca hrenovke ali kuhane klobase. 

Več v Zarji št. 43, 24.10. 2017


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.