© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz babičine skrinje: Jajčevci po sredozemsko


Metka McCully Žigon
17. 9. 2023, 05.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zdrava in okusna zelenjavna jed iz preprostih sestavin. Postrežemo jo s solato ali pečenim mesom. Paradižnikovi zmesi lahko dodate še žlico pinjol ali pa sesekljane črne olive.

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Jajčevci po sredozemsko

Sestavine

·         2 srednje velika jajčevca

·         350 g paradižnika

·         1 čebula

·         strok česna

·         olivno olje, sol, sveža bazilika

·         4 žlice parmezana

Priprava
1. Jajčevce najprej prerežemo na pol, nato pa še križno zarežemo meso, lupino pustimo celo. Posolimo in namažemo z olivnim oljem. Pečemo jih v pečici s prerezano stranjo navzdol 30 minut na 200 stopinjah Celzija.

2. Paradižnik in čebulo sesekljamo in prepražimo na žlici olivnega olja (od 5 do 10 minut). Dodamo še strok sesekljanega česna in baziliko. Premešamo in odstavimo.

3. Ko so jajčevci pečeni, jih obrnemo, da je prerezana stran zgoraj. Z vilicami zmečkamo sredico ter jo zmešamo s paradižnikom in ribanim sirom. Pečemo še od 5 do 10 minut, da se sir lepo zapeče.

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 37, 12. september, 2023.

nasl_Jana_37.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.