Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz babičine skrinje: Jajčevci po sredozemsko


Metka McCully Žigon
17. 9. 2023, 05.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zdrava in okusna zelenjavna jed iz preprostih sestavin. Postrežemo jo s solato ali pečenim mesom. Paradižnikovi zmesi lahko dodate še žlico pinjol ali pa sesekljane črne olive.

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Jajčevci po sredozemsko

Sestavine

·         2 srednje velika jajčevca

·         350 g paradižnika

·         1 čebula

·         strok česna

·         olivno olje, sol, sveža bazilika

·         4 žlice parmezana

Priprava
1. Jajčevce najprej prerežemo na pol, nato pa še križno zarežemo meso, lupino pustimo celo. Posolimo in namažemo z olivnim oljem. Pečemo jih v pečici s prerezano stranjo navzdol 30 minut na 200 stopinjah Celzija.

2. Paradižnik in čebulo sesekljamo in prepražimo na žlici olivnega olja (od 5 do 10 minut). Dodamo še strok sesekljanega česna in baziliko. Premešamo in odstavimo.

3. Ko so jajčevci pečeni, jih obrnemo, da je prerezana stran zgoraj. Z vilicami zmečkamo sredico ter jo zmešamo s paradižnikom in ribanim sirom. Pečemo še od 5 do 10 minut, da se sir lepo zapeče.

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 37, 12. september, 2023.

nasl_Jana_37.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.