Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz babičine shrambe: tortilje iz bučk


Metka McCully Žigon
28. 7. 2024, 08.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Neverjetno, koliko različnih in okusnih jedi lahko pripravimo iz zdravih in nizkokaloričnih bučk.Te tortilje iz bučk spečemo v pečici in namažemo s kremnim sirčkom. Vanje lahko zavijemo tudi na tanko narezane paradižnike, papriko ali rezine dimljenega lososa.

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Ste za malo drugačne tortilje?

Sestavine

·         približno 600 do 750 g bučk

·         1 čebula  

·         4 jajca

·         4 žlice moke 

·         sol, poper, česen, peteršilj

Priprava
1. Bučke operemo in naribamo. Malo posolimo in pustimo 15 minut, da oddajo vodo.
2. V skledi razžvrkljamo jajca, dodamo moko, česen, sol, poper, na fino sesekljano čebulo, peteršilj in ožete bučke. Vse dobro premešamo.
3. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj damo bučkino zmes in jo razporedimo v obliki tortilj. Premer naj imajo okrog 20 cm, debelina pa naj bo 3–5 mm. Čez pokapljamo olivno olje. Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinjah Celzija pol ure.
4. Pečene odložimo na krožnik in namažemo s kremnim sirčkom ter obložimo z na tanko narezano zelenjavo. Zraven se poda ogromno sveže solate ali omaka z grškim jogurtom.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 30, 23. julij, 2024.

jana30.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.