Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz babičine shrambe: tortilje iz bučk


Metka McCully Žigon
28. 7. 2024, 08.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Neverjetno, koliko različnih in okusnih jedi lahko pripravimo iz zdravih in nizkokaloričnih bučk.Te tortilje iz bučk spečemo v pečici in namažemo s kremnim sirčkom. Vanje lahko zavijemo tudi na tanko narezane paradižnike, papriko ali rezine dimljenega lososa.

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Ste za malo drugačne tortilje?

Sestavine

·         približno 600 do 750 g bučk

·         1 čebula  

·         4 jajca

·         4 žlice moke 

·         sol, poper, česen, peteršilj

Priprava
1. Bučke operemo in naribamo. Malo posolimo in pustimo 15 minut, da oddajo vodo.
2. V skledi razžvrkljamo jajca, dodamo moko, česen, sol, poper, na fino sesekljano čebulo, peteršilj in ožete bučke. Vse dobro premešamo.
3. Pekač obložimo s peki papirjem. Nanj damo bučkino zmes in jo razporedimo v obliki tortilj. Premer naj imajo okrog 20 cm, debelina pa naj bo 3–5 mm. Čez pokapljamo olivno olje. Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinjah Celzija pol ure.
4. Pečene odložimo na krožnik in namažemo s kremnim sirčkom ter obložimo z na tanko narezano zelenjavo. Zraven se poda ogromno sveže solate ali omaka z grškim jogurtom.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 30, 23. julij, 2024.

jana30.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.