Gremo na prvi piknik!
Ko nam z žara zadišijo številne dobrote, ne samo perutničke in čevapčiči!

Čas je, da gremo na izlet (ali pa samo na vrt ali balkon) in si privoščimo prvi letošnji žar. Na razgreti rešetki pa lahko pečemo ne samo čevapčiče, pleskavice ali klobasice, temveč še številne druge dobrote, zelenjavo, na primer, ali pa sir. Še košček hrustljavega kruha, kaka pikantna omaka, sveža solata in kozarec hladne pijače – kdo bi si želel več!
Polnjene paprike z žara
Za 2 osebi
Priprava: 15 minut
Pečenje: 10 minut
Sestavine: 4 rdeče podolgovate paprike (kozji rog) ali več majhnih paprik * 400 g sira feta * 60 g črnih oliv * 2 žlici oljčnega olja.
Priprava: Paprike umijemo, odrežemo jim pokrovček in jih očistimo semenja. V skodelici zmešamo nadrobljeno feto in sesekljane olive. Notranjost paprik namažemo z oljčnim oljem. Paprike nato napolnimo z mešanico fete in sesekljanih oliv – delamo z žličko, pomagamo pa si z lesenim ročajem kuhalnice. Pokrovček postavimo nazaj in ga pripnemo z zobotrebci. Paprike pečemo na robu rešetke na indirektni temperaturi 10 minut, med pečenjem pa jih pogosto obrnemo.
preostale recepte za jedi z žara preberite v reviji Zarja št. 17, 26.4.2016
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se