© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gremo na prvi piknik!


K. K.
26. 4. 2016, 08.43
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko nam z žara zadišijo številne dobrote, ne samo perutničke in čevapčiči!

k_piknik_polnjene_paprike.jpg

Čas je, da gremo na izlet (ali pa samo na vrt ali balkon) in si privoščimo prvi letošnji žar. Na razgreti rešetki pa lahko pečemo ne samo čevapčiče, pleskavice ali klobasice, temveč še številne druge dobrote, zelenjavo, na primer, ali pa sir. Še košček hrustljavega kruha, kaka pikantna omaka, sveža solata in kozarec hladne pijače – kdo bi si želel več!

Polnjene paprike z žara

Za 2 osebi

Priprava: 15 minut

Pečenje: 10 minut

Sestavine: 4 rdeče podolgovate paprike (kozji rog) ali več majhnih paprik * 400 g sira feta * 60 g črnih oliv * 2 žlici oljčnega olja.

Priprava: Paprike umijemo, odrežemo jim pokrovček in jih očistimo semenja. V skodelici zmešamo nadrobljeno feto in sesekljane olive. Notranjost paprik namažemo z oljčnim oljem. Paprike nato napolnimo z mešanico fete in sesekljanih oliv – delamo z žličko, pomagamo pa si z lesenim ročajem kuhalnice. Pokrovček postavimo nazaj in ga pripnemo z zobotrebci. Paprike pečemo na robu rešetke na indirektni temperaturi 10 minut, med pečenjem pa jih pogosto obrnemo.

preostale recepte za jedi z žara preberite v reviji Zarja št. 17, 26.4.2016


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.