Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

File piščanca s sredozemsko zelenjavo


Jana
8. 12. 2009, 00.41
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na hitro pripravljena zdrava in lahka jed.

File piščanca s sredozemsko zelenjavo

Sestavine: piščančji file (700 g) + 150 g paprike + 150 g jajčevcev + 150 g bučk + 100 g oliv + tri  vejice timijana + sol.

Priprava: Umito zelenjavo narežemo in podušimo na olivnem olju, za aromo dodamo še vejico timijana ali rožmarina. Ko se zelenjava rahlo zmehča, jo solimo in zložimo na krožnik.
Medtem očistimo piščančji file, mu odstranimo maščobo in ga na olju dobro popečemo.
File prerežemo na pol, da se prepričamo, da je pečen, ga položimo na zloženo zelenjavo in okrasimo z vejicami svežega timijana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.