© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Domača čokolada


Jana
24. 1. 2013, 14.06
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pred desetletji so ustvarjale gospodinje čokolado doma, saj je bila v trgovini predraga.

Domača čokolada

Danes jo pripravljamo predvsem zato, da se izognemo gensko spremenjeni soji in drugim dodatkom. 

Potrebujemo:

1 kd sladkorja

25 dag masla

50 dag mleka v prahu

20 dag kakava.

Priprava:

Sladkor, maslo in 2,5 dl vode stopimo in potem na majhnem ognju kuhamo 5 minut, nato dodamo kakav ter kuhamo še tri minute. Odstavimo z ognja, dodamo mleko v prahu in mešamo tako dolgo, da dobimo gladko zmes, pomagamo si lahko z električnim stepalnikom. Nato zlijemo zmes v pekač, obložen s papirjem za peko, in ohladimo. Ko se popolnoma strdi, narežemo na poljubne koščke, damo v hermetično zaprto posodo in spravimo na hladno. Čokolado lahko napravimo na zalogo, saj velja, da je boljša, če se nekoliko umedi. Čokolada ni preveč sladka! Če bi raje slajšo, nadomestimo 10 dag kakava z enako količino kupljene čokolade v prahu. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.