© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Do zadnje kaplje ožeta limona


(mh)
17. 4. 2018, 06.32
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

domingospodinjstvo limona.jpg
Shutterstock

Včasih ima limona trdo lupino, ki se jo težko iztisne. Tudi za to obstaja zvijača. Preden želite limono ožeti, jo dajte za 20 sekund v mikrovalovno pečico na najnižjo temperaturo. Tako se bo lupina limone omehčala, notranje limonine membrane pa razrahljale in veliko lažje boste iz nje stisnili sok. Kadar pa vam po ožemanju ostane prazna lupina, je nikar ne zavrzite – z njo zdrgnite lesene deske za rezanje, saj boste tako pregnali neprijetne vonje, ki jih les vpije ob rezanju čebule.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.