Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Diši kot pri babici: Preprosto, domače in poceni


Lara Jelen
4. 10. 2024, 05.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tudi največji gurmani priznavajo, da je nekaj posebnega v preprostih okusih. Ne potrebujemo veliko, da pripravimo dober obrok.

Kuhinja.jpg
Profimedia
Preprosti okusi iz babičine kuhinje

Gobova juha


Sestavine

250 g svežih jurčkov


1 čebula
1 čajna žlička zdrobljene kumine
goveja juha (lahko iz kocke, če se mudi)
maslo
peteršilj
poper in sol

kuhinja2 profimedia-0014116724.jpg
Profimedia
Gobova juha

Priprava

1. Na drobno sesekljano čebulo prepražite na maslu do zlatorjave barve.

2. Dodajte očiščene in narezane gobe, kumino ter dušite približno 5 minut.


3. Ko se gobe zmehčajo, prilijte juho, začinite s poprom in soljo ter kuhajte še približno 10–15 minut. Okrasite s sesekljanim peteršiljem in postrezite.

NAMIG
Juho lahko popestrite z žličko kisle smetane.

NASVET

Imate radi gostejšo gobovo juho? Potem ji zadnjih pet minut dodajte podmet – zvrhani žlici moke prilijte ravno toliko vode, da dobite gosto mešanico, ki jo vmešate v juho.

Še več slastnih babičinih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 40, 1. oktober 2024.

02_Jana_40_RGB.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.