Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dimljeni losos s smetano in hrenom


Jana
11. 2. 2011, 12.11
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V znamenju valentinovega tedna.

Dimljeni losos s smetano in hrenom
Norveška vlada je morala popustiti pritiskom medijev in strokovnjakov ter najbolj občutljivi skupini svetovala uživanje lososa največ dvakrat na teden.
Sestavine: 200 g dimljenega lososa + 50 ml sladke smetane za stepanje + 10 g naribanega hrena ali 2 žlički hrenovega namaza + peteršilj za okras
Priprava: Z modelčkom za piškote oblikujemo srčke iz dimljenega lososa. Ostanke spravimo za drugič. Z mešalnikom stepemo sladko smetano, naribamo hren in ga dodamo smetani, da ublaži njegov oster okus. Namesto hrena lahko uporabimo hrenov namaz. Smetano s hrenom položimo na losos in okrasimo s peteršiljem.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.