© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Cimetova zmrzlina


Jana
31. 12. 2010, 10.34
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sladica, ki da poseben čar praznični mizi.

Cimetova zmrzlina

Za 4 osebe


Priprava: 60 minut
Zamrzovanje: najmanj 4 ure

Sestavine: 2 dl mleka * 1 paličica cimeta * 4 rumenjaki * 120 g sladkorja * 400 g sladke smetane za stepanje * mleti cimet za posipanje.

Priprava: Mleko s cimetovo paličico pristavimo, počasi segrevamo, da zavre, nato pa odstavimo, pokrijemo in pustimo stati 30 minut. Mleko ponovno pristavimo, da zavre, odstavimo in odstranimo cimet. V skledi umešamo rumenjake in sladkor. Z električnim ročnim mešalnikom stepamo najmanj 5 minut, da je zmes belkasta in naraste. Med mešanjem nato v tankem curku prilivamo cimetovo mleko. Zlijemo nazaj v lonec, pristavimo na štedilnik in med mešanjem z leseno kuhalnico počasi segrevamo, da se cimetovo mleko kremasto zgosti. Pazimo, da mleko ne zavre, saj bi se rumenjaki sicer sesirili. Odstavimo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Stepemo sladko smetano in jo postopoma, po porcijah, rahlo zamešamo med ohlajeno cimetovo kremo. Model škatlaste oblike (prostornina 7 dl) obložimo s prozorno folijo. Napolnimo ga s smetanovo kremo. Za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč, postavimo v zamrzovalnik. Preden zmrzlino ponudimo, jo vzamemo iz modela in pustimo, da se rahlo odtali. Narežemo na centimeter debele rezine, te pa posipamo s cimetom in ponudimo. Zraven lahko postrežemo vložene brusnice ali čokoladni preliv.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.