Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Breskve za vsak poletni dan


S.M.
27. 7. 2018, 06.17
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

k pecene breskve.jpg
Shutterstock

Pečene breskve z mandljevim nadevom in cimetom

Za 4 osebe

Priprava: 15 minut

Pečenje 15 minut

Sestavine: 4 breskve; nadev: 40 g trdih keksov, 3 žlice mleka, 60 g mletih ali fino nasekljanih mandljev, 3 žlice sladkorja, 1 žlica čokolade v prahu, 1 žlička cimeta

Priprava: V skledi zmešamo zdrobljene trde kekse, mandlje, sladkor in čokolado v prahu, po potrebi dodamo nekaj kapljic mleka, da se nadev sprime. Breskve prerežemo na polovice in ostranimo koščice. V vdolbinico vsake polovice damo žličko nadeva, vsako polovico potresemo še s cimetom. Naložimo jih na pekač in v pečici, segreti na 180 stopinj, pečemo 15 minut ter sladico postrežemo še toplo. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.