Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Artičoke s česnovim nadevo


S.M.
10. 4. 2018, 06.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

k articoke s česnovim nadevom.jpg
Shutterstock

Za 4 osebe

Priprava: 15 minut

Kuhanje: 30 minut

Sestavine:4 artičoke, 200 ml jušne osnove ali vode, 50 g krušnih drobtin, 2 stroka česna, žlička soli, šopek svežega peteršilja in timijana, 1 limona; za posip:50 g krušnih

drobtin, 50 g trdega naribanega sira, tri žlice oljčnega olja.

Priprava:Artičoke očistimo ter jim odstranimo trše zunanje liste, odrežemo vrh ostrih listov in pecelj. Glavice namočimo v skledi z vodo in limoninim sokom, da ne potemnijo. Pripravimo nadev iz mešanice nasekljanega česna in peteršilja ter drobtinic. Liste artičok razmaknemo in mednje z žličko dodamo nadev. Nato artičoke naložimo v posodo in prilijemo jušno osnovo. Kuhamo jih 30 minut na zmernem ognju v pokriti posodi. Preden jih postrežemo kot toplo predjed ali prilogo, jih potresemo z mešanico krušnih drobtin, sira in oljčnega olja. Za 10 minut jih damo v vročopečico, da se na površini naredi skorjica.

Več v Zarji št. 15, 10.4. 2018

cloud

Trenutno

8 °C

Oblačno

nedelja, 16. 3

Deževno

4 / 11 °C cloud-rain

ponedeljek, 17. 3

Deževno

-0 / 8 °C cloud-rain

torek, 18. 3

Jasno

-3 / 6 °C sun-bright

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.