
Zvitek za dolg dan
Zvitek za dolg dan

Sestavine
- 2 koruzni tortilji
- ½ avokada
- 150 g pečenih piščančjih prsi
- ½ rdeče paprike
- 50 g naribanega sira

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

Super recepti za pozen sobotni zajtrk (brunch)
Se vam kdaj zgodi, da ob koncu tedna nekoliko dlje poležite v postelji in ste nato v zadregi, ker bi radi nekaj pojedli, a je že prepozno za zajtrk in prekmalu za kosilo? Potem si privoščite brunch!
Sestavine
- 2 koruzni tortilji
- ½ avokada
- 150 g pečenih piščančjih prsi
- ½ rdeče paprike
- 50 g naribanega sira
Postopek
Papriko očistimo in narežemo na rezine. Avokado olupimo, ga pretlačimo in malo posolimo. Z namazom premažemo sredino obeh tortilj, čez namaz položimo koščke piščančjih prsi in rezine paprike ter posujemo s sirom.
Tortiljo tesno zavijemo tako, da najprej upognemo spodnji del (približno eno petino), nato pa zavihamo še stranici. Ovijemo s papirjem za peko in zavežemo z vrvico.