
Zloženka z jajčevci in paradižnikom
Enostavna zelenjavna zloženka
Zloženka z jajčevci in paradižnikom
Enostavna zelenjavna zloženka

Sestavine
- 2 stroka česna
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 velika pločevinka sesekljanega paradižnika (800 g)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 4 jajčevci
- 100 g sveže naribanega parmezana
- šopek bazilike
- 1 jajce
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 stroka česna
- 6 žlic oljčnega olja
- 1 velika pločevinka sesekljanega paradižnika (800 g)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 4 jajčevci
- 100 g sveže naribanega parmezana
- šopek bazilike
- 1 jajce
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Česen olupimo in sesekljamo ter ga v kozici 3 minute pražimo na štirih žlicah olja, nato dodamo paradižnik in ob občasnem mešanju kuhamo 8 minut. Vmešamo paradižnikovo mezgo.
Medtem močno segrejemo ploščo za žar. Jajčevce po dolgem razrežemo na 5 mm tanke rezine. Premažemo jih z oljem in pri visoki temperaturi postopoma do mehkega spečemo na žaru (5 do 7 minut). Odlagamo jih na papirnato kuhinjsko brisačo, da se odcedijo.
Dno primernega pekača obložimo s plastjo pečenih jajčevcev in jih prelijemo s paradižnikovo omako. Potresemo jih s parmezanom in natrganimi listi bazilike. Solimo, popramo, obložimo z jajčevci in ta postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin . Na koncu zloženko prelijemo z razžvrkljanim jajcem, potresemo z nekoliko več parmezana in pečemo v pečici okoli 20 minut, da se površina lepo zapeče. Jed okrasimo s svežo baziliko.