
Zloženka s kuncem, krompirjem in gobami
Da ni v nedeljo za kosilo samo pohano, pripravite to zloženko s kuncem in presenetite celotno družino.
Zloženka s kuncem, krompirjem in gobami
Da ni v nedeljo za kosilo samo pohano, pripravite to zloženko s kuncem in presenetite celotno družino.

Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 srednje velik očiščen kunec
- 250 g rjavih šampinjonov ali drugih gob
- 1 kg večjega krompirja
- 3 velike rjave čebule
- 1 žlica sesekljanega rožmarina
- 6 dl piščančje jušne osnove
- sol
- poper
- oljčno olje za premaz

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.

Popoln začetek počitnic: povabite na zabavo na terasi
Ne glede na to, ali boste počastili prihod poletja, začetek počitnic, državni praznik ali kakšno drugo praznovanja vredno priložnost, vam bo naš izbor receptov gotovo prišel prav.

Triki za popolno avtentično paeljo
Paelja je ena najbolj prepoznavnih jedi španske kuhinje, ki prihaja iz Valencije. Na prvi pogled preprosta jed z rižem, a za tiste, ki jo pripravljajo z ljubeznijo in razumevanjem, je prava umetnost.
Sestavine
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 srednje velik očiščen kunec
- 250 g rjavih šampinjonov ali drugih gob
- 1 kg večjega krompirja
- 3 velike rjave čebule
- 1 žlica sesekljanega rožmarina
- 6 dl piščančje jušne osnove
- sol
- poper
- oljčno olje za premaz
Postopek
Kunca razrežemo na primerne kose. Gobe očistimo in tanko narežemo. Krompir olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo, razpolovimo in prav tako narežemo na tanke rezine.
Pečico segrejemo na 180 °C. V globokem nepregornem pekaču segrejemo olje. Dodamo kose kunčjega mesa in jih na kratko popečemo, da porjavijo. Vzamemo jih iz pekača, vanj damo gobe, jih hitro popražimo in odstranimo iz pekača.
Pekač odstranimo z ognja in vanj zložimo polovico krompirja, ki ga začinimo s soljo in poprom. Posujemo ga s polovico čebule, rožmarina in gob. Na vse to razporedimo kunčje meso, ki ga obložimo s preostalo čebulo, rožmarinom in gobami. Na vrhu naj bodo preostale rezine krompirja. Vse prelijemo s piščančjo osnovo, krompir pa premažemo z malo olja.
Pekač damo nazaj na ogenj, in ko jed zavre, jo pokrijemo (lahko tudi s folijo) in postavimo v pečico za približno 45 minut. Nato pokrov odstranimo, temperaturo pa zvišamo na 220 °C in jed pečemo še pol ure, da krompir na vrhu porjavi. Postrežemo jo s kuhanim ohrovtom, ki ga pred postrežbo pretresemo na maslu in posujemo z janeževimi semeni.