© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zimska pica Etna

Zimska pica Etna

Čas priprave 15 min + čas za testo z bigo
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 pico
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zimska pica etna A

Sestavine

  • testo, vzhajano z bigo
  • 1 mala zajemalka paradižnikove omake
  • 80 g mocarele
  • 50 g pora
  • 50 g dimljene vratovine
  • koren hrena, po okusu
sladkih5 profimedia-0385176269.jpg

Pavlova z rdečim ribezom

V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Sestavine

  • testo, vzhajano z bigo
  • 1 mala zajemalka paradižnikove omake
  • 80 g mocarele
  • 50 g pora
  • 50 g dimljene vratovine
  • koren hrena, po okusu

Postopek

1

Testo pripravimo po receptu. Z rokami ga raztegnemo v krog in premažemo s paradižnikovo omako. Obložimo ga z mocarelo, na rezine narezanim porom in dimljeno vratovino. Pico pečemo 10 minut na 250 ° C oz. toliko časa, da testo postane ob robu hrustljavo. Na pečeno pico naribamo svež hren in še vročo ponudimo.

zimska-pica-etna-3_318x220_acf_cropped_318x220_acf_cropped

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.