
Zimska pica Etna
Zimska pica Etna

Sestavine
- testo, vzhajano z bigo
- 1 mala zajemalka paradižnikove omake
- 80 g mocarele
- 50 g pora
- 50 g dimljene vratovine
- koren hrena, po okusu

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- testo, vzhajano z bigo
- 1 mala zajemalka paradižnikove omake
- 80 g mocarele
- 50 g pora
- 50 g dimljene vratovine
- koren hrena, po okusu
Postopek
Testo pripravimo po receptu. Z rokami ga raztegnemo v krog in premažemo s paradižnikovo omako. Obložimo ga z mocarelo, na rezine narezanim porom in dimljeno vratovino. Pico pečemo 10 minut na 250 ° C oz. toliko časa, da testo postane ob robu hrustljavo. Na pečeno pico naribamo svež hren in še vročo ponudimo.
